2011. július 6., szerda

A kóla útja

Érdekes cikket találtam minap a neten!

A kóla hatásai szerintem sok ember előtt ismertek, de még mindég sokan (nagyon sokan) vannak, akik iszák ezt a mérget. Álljon itt mindenki okulására ismét egy két érdekes tény és a legvégén egy fénykép-sorozat, hogy mit is csinál egy foggal circa 1 hónap alatt.

Tehát a kóla útja a beleidben:

Első 10 perc:
10 kávéskanálnyi cukor belerobban a szervezetedbe. (a napi ajánlott mennyiség 100%-a). Nem fogsz azonnal hányni, ahogy a rettenetes túlédességre elvileg reagálnod kéne, mert a foszforsav az italodban letompítja az édes ízt, hogy lent tarthasd a kutyulékot.

20 perc múlva:
A vércukorszinted az egekben, amit inzulintermeléssel kompenzálsz. A májad azzal próbál segíteni, hogy annyi cukrot bont le zsírrá, amennyit csak bír. (És ebből épp elég van most.)

40 perc múlva:
A koffein felszívódása megtörtént, a pupilláid kitágulnak, emelkedik a vérnyomásod, ezért a májad kénytelen több cukrot pumpálni a véredbe. Az adenozin receptoraid most már blokkolva vannak, nehogy elszédülj.

45 perc múlva:
A tested megemeli a dopamin szintedet, stimulálva ezzel az agyad élvezetközpontjait. Élettani szempontból hasonlóan működik a heroin, mellesleg.

1 óra múlva:
A foszforsav megköti a kalciumot, magnéziumot és cinket a vastagbélben, ezzel felgyorsítja az emésztést. Ezt fokozza a magas cukorszint és a mesterséges édesítőszerek, szintén fokozzák a kalcium vizelettel történő ürítését. A koffein vízhajtó jellege is közrejátszik, többször kell wc-re menned. . Most már biztos lehetsz abban, hogy szépen kiürítetted a kalciumot, magnéziumot és cinket, ami csontjaidba tartott, hogy azokat erősítse, ugyanúgy, ahogy megszabadultál értékes nátriumtól, elektrolitoktól és víztől.
 Ahogy a tornádó benned kezd lecsendesülni, elkezdődik a cukor-összeomlás. Irritált és kedvetlen leszel. Mostanra kiürítetted az összes vizet is ami a kóládban volt, mindazzal a sok értékes tápanyaggal együtt, amit a tested arra szeretett volna használni, hogy hidratálja a szervezeted vagy hogy egészséges, erős csontokat és fogakat építsen.

Egészségedre!

http://www.nutritionresearchcenter.org/healthnews/what-happens-to-your-body-if-you-drink-a-coke-right-now/
Forrás: 
http://beaterra.net/

ÉS itt a képes ízelítő is hozzá:
http://anagycoca-colakiserlet.blogspot.com/

Neked mi a véleményed? Iszol még kólát?

4 megjegyzés:

  1. Szia! Tizenéve nem iszom kólát, nagyszerű a cikked, csak gratulálni tudok hozzá. Marika

    VálaszTörlés
  2. "cukrot bont le zsírrá"
    Elolvashatnál egy kémia könyvet!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelenke, de bátor vagy... Ezek szerint a mondanivaló nem jutott át, csak a kötekedésig sikerült felemelkedned.

      Törlés