2011. június 21., kedd

Mi is a cukor ? MÉREG!!!Mi a cukor?

A cukor: édes méreg


A táplálkozásunk és egészségünk közötti összefüggés felismerésének hatására egyre tudatosabban étkezünk.

A cukorral, bár köztudottan nem tartozik az egészséges élelmiszerek közé, mégis kivételt teszünk. Holott a cukor és az egyéb izolált szénhidrátok felelősek civilizációs betegségeink túlnyomó többségéért. A természetes szénhidrát az egyik fő táplálékunk, ezzel szemben a finomított cukor számos betegség forrása. A legfőbb ok, amiért ártalmunkra van, az, hogy a természetben előforduló növények
cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehér cukoré. A cukorrépa cukortartalma: 18%, a finomított cukoré 95%. A szervezetünk nincs felkészülve ilyen töménységű cukor befogadására, ezért nem is képes maradéktalanul megemészteni, a fölös cukor megerjed. (Erjedés: oldott állapotban lévo nitrogénmentes szerves anyagok, többnyire szénhidrátok felbomlása élesztőgombák, hasadógombák által.) Sir Ch. Best, az inzulin egyik felfedezője hívta fel a figyelmet arra, hogy a cukor ugyanúgy hat a szervezetre, mint az alkohol.

Nem sok ez egy kicsit?
Cukorfogyasztásban a világelsők között vagyunk. Az évi 50 kg-os egy főre jutó mennyiség száz évvel ezelőtt azonban csak 2 kg volt, és a háború előtt is alig 10 kg-ot fogyasztottunk az édes méregből. Cukorfogyasztásunknak csak töredékét, 20-25%-át vesszük meg kristálycukor formájában a boltban. A fennmaradó tekintélyes mennyiséget édesített ivólevek, édességek, péksütemények, konzervipari termékek, lekvárok, befőttek, joghurtok, felvágottak, ketchup, mustár, stb. formájában fogyasztjuk el.
Az amerikai kifejezés \\\Jonk Food-"étel szemét\\\" összefoglalóan az egészségtelen élelmiszereket jelenti, így az összes cukortartalmú édességet is. Az Amerikai Szenátus 1977-ben az USA táplálkozási céljaként a cukorfogyasztás 45%-os csökkentését tűzte ki.
Németországban 1986-ban bírói ítélet szentesítette az egészségre ártalmas kifejezés használhatóságát a cukorral kapcsolatban. Yudkin professzor, a Londoni Táplálkozás Tudományi Intézet vezetője a következőket mondta a cukorral kapcsolatban: Lenne bármi, csak megközelítőleg olyan káros mint a cukor, már rég be lett volna tiltva.

Csak szacharóz

A cukor 99.9%-ban a szacharóz nevű molekulából áll, amely egy szőlő- és egy gyümölcscukor molekula összekapcsolódásakor keletkezik. Ilyen koncentrációban cukor a természetben nem fordul elő. A cukor cukornádból, illetve mérsékelt övi vidékeken cukorrépából állítható elő. A cukor előállítása során minden vitamin, ásványi só, nyomelem, enzim, telítetlen zsírsav, rostos anyag, valamint íz- és szaganyag eltűnik. A cukor ezáltal egy vitálanyagoktól mentes táplálékká válik, amely felszívódásához és feldolgozásához ezeket az anyagokat nem nélkülözheti. A cukor fogyasztása így hiánytáplálkozást idéz elő.

B vitamin rabló
A cukor feldolgozásához a szervezetnek B vitaminokra van szüksége. Mivel a cukor ezeket a vitaminokat nem tartalmazza, a szervezetnek saját tartalékaiból kell előteremtenie őket. A cukor a \\\"B vitamin rabló\\\" jelzőt a lebontásához szükséges B vitaminok más szervektől történő elrablása miatt kapta, amely a szervezetben B vitamin hiányt idéz elő.

Kalcium (Ca) rabló
A cukor kalcium rablóként is szerepel az irodalomban. A cukor, - természetellenes anyag révén - amelyet megemészteni nem kell, rendkívül gyorsan jut be a szervezetbe. Ezáltal a vér kémhatását eltolja, amelyet a szervezet kompenzálni igyekszik. Ezt a csontokból kioldott kalcium és egyéb ásványi sók segítségével éri el.
Ha már a nagyapának is ugyanez a baja volt
A civilizációs táplálék az egyéni érzékenységtől függően váltja ki a legkülönbözőbb betegségeket. A családon belül ez az érzékenység átöröklődik, így azt a csalóka látszatot keltve, hogy a betegségek öröklöttek és nem szerzettek. A civilizációs táplálkozás nélkül azonban ezek a betegségek nem jönnének létre.

A cukor helyett
A cukor helyett az évezredek óta fogyasztott természetes alternatívák, a méz és az édes gyümölcsök fogyaszthatók, szárított vagy egyéb formában. Alternatívát jelentenek még a természetes édesítőszerek. Mivel a cukor csakúgy, mint a feketekávé, a cigaretta és az alkohol, függőséget okoz, a cukor elhagyása után édes igényünk is alább fog hagyni, így a süteményeken kívül alig marad édesíteni valónk.

Barna cukor
A barna cukor a kristálycukornál egészségesebb alternatíva hírében áll. Holott hatásai megegyeznek a legfehérebb kristálycukoréval. A barnacukor a cukorgyártás folyamatának eggyel korábbi lépcsőfokán áll meg, ahol a tisztítás még nem történt meg teljesen, így minimális mennyiségű egyéb anyagot is tartalmaz.

A cukor káros hatásai:

Alkoholképződés
Az alkohol legfőképpen a májat és az idegsejteket károsítja; sejtméreg. A májsejtek méregtelenítő munkájuk során képesek az alkohol átalakítására egy bizonyos mennyiségig, de így a szervezet normális muködéséhez szükséges folyamatok elől vonódik el az átalakítást végző enzim. Emiatt, ha sikerül is közömbösíteni az alkoholt, a normális működés eleve gátolt. Sajnos az összes alkohol általában nem tud közömbösítődni. A plusz munka megnagyobbodásra készteti a májat. . Ezért lehetséges májmegnagyobbodás olyan embereknél, akik egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt, viszont sok édességet esznek. A kísérleti állatoknál fokozott cukorbevitel hatására megnövekszik a máj és a vese. Már gyerekeknél is megfigyelhető a máj ilyen elváltozása.
A máj károsodása révén a látás és a bőr épsége is veszélybe kerül. A bőrbetegségek közül az akne és a dermatitisz kialakulásában és fenntartásában a cukor komoly szerepet játszik.

Szívinfarktus
A szívkoszorúér-betegségeknél gyakran találunk magas vércukorszintet és a glükóz-anyagcsere zavarát. Nem csak a magas vérzsírszint és a mész rovására írható a szívinfarktus, a cukorfogyasztás is nagyban elősegíti. Kelet-Afrikában él két törzs (maszai és szumburu), akik sok zsírt fogyasztanak, mégsem ismert körükben a szívinfarktus. ok egyáltalán nem fogyasztanak cukrot. Szent Ilona szigetén viszont nagyon elterjedt a szívkoszorúér megbetegedés, pedig minimális zsírt esznek. Az egy főre jutó évi cukorfogyasztás emellett hatvan-hetven kilogramm! A felmérések egyébként is azt mutatják, hogy a szívbetegek általában az
átlagnál több cukrot fogyasztanak. A jelenség magyarázata: a cukor megköti a koleszterint, visszatartja a vérben. Patkánykísérletek igazolták ez utóbbi állítást. Ahogyan növekedett a patkányoknak adott cukor mennyisége, úgy nőtt az állatok koleszterinszintje egyenletes zsírbevitel mellett.

Trombózis-képződés

Magas vércukorszint esetén a vérlemezkék könnyebben összecsapódnak. Ez nagymértékben fokozza a trombózis-képződés kockázatát. A kimenetel akár halálos is lehet.

Cukorbetegség
A finomított cukor fogyasztása megterheli a hasnyálmirigyet, az inzulintermelő béta-sejtek kimerülnek. A szervezet számtalan tartalékkal rendelkezik, az egyik ebből az inzulintermelés képessége. A hasnyálmirigyünk körülbelül ötszáz évre van kalibrálva. Az emberek a túlzott cukorfogyasztás segítségével képesek negyven-ötven év alatt elhasználni!

Elhízás
A finomított cukor fogyasztása nagymértékben hozzájárul a túlsúly kialakulásához. Ez részben a zsírvisszatartás miatt következik be. Az első részletes epidemiológiai tanulmányt Sir H. Himsworth tette közzé a cukorbetegségről, körülbelül harmincöt évvel ezelőtt.
Arra utalt, hogy a betegség elsősorban a zsírfogyasztással függ össze. Kimutatta egyes országokban a cukorbetegség és a zsírfogyasztás kapcsolatát.

Emésztőrendszeri megbetegedések

Az emésztési zavarok hatvan-hetven százaléka megszűnik, amikor az étrendből kivonjuk a cukrot. Az emésztőcsatornán sorban haladva, a fogak képzik a cukor első támadási felületét. A fogszuvasodás leggyakoribb oka a cukorfogyasztás. A cukor ingerli az emésztőcsatorna felső szakaszát, úgymint a nyelőcsövet, garatot. A gyomorban fokozza a savkiválasztást, ezért hajlamosít a fekélyre. A cukros étrend húsz-harminc százalékkal növeli a gyomorsav mennyiségét. Gyakran okoz epehólyag-megbetegedéseket,
gyomor- és nyombélgyulladást. A cukor hatására a káros bélbaktériumok száma jelentősen megnövekedik. Főleg a coli baktériumoknál mutatható ki ez a hatás. A vizsgálatok azt mutatják, hogy azok a csecsemők, akik cukros teát kapnak, hajlamosabbak a gyomor- és bélhurutra, és a székletükben több a rothasztó baktérium, mint cukormentesen táplált társaiknál. A vékony- és a vastagbelet károsítják az erjedés során keletkező mérgező anyagok, gyulladás léphet fel. A finomított cukor a gyártás során elveszíti minden rosttartalmát. A székrekedés elsőszámú okának a rostmentes ételek fogyasztását tekinthetjük. Egy indiai
rákkutató, Dr. S. L. Malhorta 1977-ben megállapította, hogy a pandzsabik körében azért nem fordul elő vastagbélrák, mert étrendjük rostokban gazdag.

Köszvény és csontritkulás

A cukorfogyasztás növeli a vér húgysavtartalmát, mivel megköti azt a vérben. A megnövekedett mennyiségű húgysav egyrészről savasít, ezzel közömbösítésre készteti a szervezetet. A csontokból kalcium áramlik a vérbe, megszüntetni a savasságot.
Másrészről a magas húgysavszint elősegíti a köszvény kialakulását.

Rák
A cukor hatására a sejtek megduzzadnak, és a számuk is nő. Rákos folyamatok indulhatnak be a szervezetben. A vizsgálatok összefüggést mutattak a végbélrák, az emlőrák, a leukémia, a hasnyálmirigyrák és a cukorfogyasztás között. Dr. E. W. Pomare és Dr. K. W. Heaton cikkében azt olvashatjuk, 1973-ban kimutatták, hogy az étrendben levő rostok és maghéjak gátolják a baktériumok epesótermelését a vastagbélben. A kutatók szembeállították ezt a finomliszt és a fehércukor hatásával, és arra a
következtetésre jutottak, hogy a tápanyagok finomítása vastagbélrákot okozhat. Dr. E. G. Knox cikkében egy epidemológiai felmérésről számol be, amelyet 1977-ben végeztek. A vastagbélrák és különböző élelmiszerek fogyasztásának kapcsolatát vizsgálták. Az első helyen a tojás áll, sorban a következő a marhahús, a cukor, a sör és a sertéshús. Dr. B. Armstrong és Dr. R. Doll a táplálkozási szokások szerepét vizsgálta a rákos megbetegedések kialakulásában. Harminckét országban nőket vizsgálva direkt kapcsolatot találtak a cukorfogyasztás és a hasnyálmirigyrák mortalitása között.

Vitamin- és nyomelemhiány

A finomított cukor B1 vitamint von el a szervezetből. Ennek következménye a fokozott idegesség, agresszivitás, székrekedés és légzési nehézség. Dr. Magyari K. kutatásai azt mutatják, hogy azoknál a gyerekeknél, akiknél kivonják az étrendből a fehér cukrot, jelentős koncentrációjavulást figyelhetünk meg. Amennyiben újra cukrot fogyasztanak, a koncentrációs képességük csökken. Dr. Magyari a hiperaktivitásért és az agresszív magatartásért szintén a cukrot tette felelőssé. Megfigyelései szerint a gyerekek viselkedését nagyban befolyásolja a cukorfogyasztás. De nem csak a gyerekekét, a bűnözés és a finomított cukor fogyasztása közötti kapcsolatra is felhívja a figyelmet. A fehér cukor savasító hatása miatt kálciumhiányt idéz elő. A kalciumhiány csontritkulást, fogromlást és angolkórt okozhat. Gyermekeinknél a cukor hatására a csontozat különösen erősen károsodhat. Állatkísérletek szerint a fiatal, fejlődésben lévő állatok csontozata a rendszeres cukorfogyasztás hatására porózussá válik, a csontok deformálódnak, puhákká, késsel vághatókká válnak. A csöves csontok megnyúlnak. A gyerekek többek között azért is édesszájúak, mert a sok hús és sós étel miatt a szervezet kiegyensúlyozásra törekszik. Azonban ez tipikusan az az eset, amikor az egyik lyukat úgy tömöm be, hogy közben három másik keletkezik helyette. A finomított cukor nyomelem- és vitamintartalma nulla. Ez azért érdekes adat, mert a megemésztéséhez többféle nyomelem és vitamin is szükséges. Ezeket mind a szervezettől vonja el.

A belső elválasztású mirigyrendszer zavarai
A finomított cukor károsítja az anyagcserét, összezavarja a hormonrendszert. A cukor hatására a mellékvesék megnagyobbodását tapasztalhatjuk. A cukor gyorsítja a nemi érést, ingerli a nemi mirigyeket. (A civilizációs életformának köszönhetően a pubertáskor tízévente fél évet tolódik előre. A cukor sem kevés mértékben járul hozzá ehhez.)

Fáradékonyság
A cukorfogyasztás hatására felszaporodik a piroszolosav a vérben. A sok piroszolosav fáradékonysághoz vezet. Gyakori rosszulléteket eredményez, mely szorongó érzésekkel járhat együtt. Az izomgörcsök és az izgatottság is visszavezethető a megnövekedett mennyiségű piroszolosavra. A cukor hatása rövidtávú a szervezetre, ezáltal ingadozó vércukorszintet eredményez.
Az alacsony vércukorszint csökkent teljesítőképességhez vezet mind fizikai, mind szellemi téren. A természetes szénhidrátok normalizálják és stabilizálják a vércukorszintet. A fehér cukor csökkenti a várható életkort. Ha egy ember amúgy száz évig élne, a cukros étrend hatására csupán hetven évig fog. A fehér cukor károsítja a magzatot, nő a visszamaradottság veszélye! A civilizációs étrend irdatlan mennyiségű cukrot tartalmaz.  
Összehasonlításképpen, a felmérések szerint ma annyi cukrot fogyaszt el egy ember
két hét alatt, mint amennyit elődeink kétszáz évvel ezelőtt egy év alatt.
Évszázadokig a cukorfogyasztás csak a gazdagok kiváltsága volt, mintegy százötven év alatt tömegcikké vált, mára bárki számára elérhető. Dr. Lablanchy állítása szerint a cukorfogyasztás egy évszázad alatt a kétszázszorosára nőtt.

Ez mind cukor
A cukor hatásai az összes iparilag előállított cukorféleségre igazak. Ide tartoznak háztartási cukor, barna-, gyümölcs-, szőlő-, tejcukor, szőlőcukor szirup, invertcukor, juharszirup, malátaszirup, almalésűrítmény, körtelésűrítmény, melasz, rizsszirup, árpaszirup,glükózszirup, Sucanat, UrSüße, Ur-Zucker, Rapadura, Demerara, izoglukóz, Panelista, Mascob(v)ado, stb.
\\\"Annak, amit megeszünk, a legnagyobb része fölösleges. Csak a negyedére van szükségünk az élethez. A másik háromnegyed rész az orvosokat gazdagítja.\\\"
A cukor egy teljesen halott anyag. Mesterségesen előállított, finomított kivonat. Csak kalorikus
értéke van. A szervezetbe jutva elrabolja a már birtokolt tápanyagokat. Akik cukrot fogyasztanak, alkoholisták, anélkül, hogy tudnának róla.\\\"
Dr. Shelton
Mi a cukor? http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:nlJM7vxjvgk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése